Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2006 22:13 - Не сме ли роби на свободата си...
Автор: thesocialanimal Категория: Други   
Прочетен: 730 Коментари: 0 Гласове:
0



Да си социално животно не е никак лесно. Никой не те пита искаш ли да се родиш, къде, кои да бъдат родителите ти...Дори име ти избират. Каква чест! А името задължава. Уважението към създателите ти някак си те задължава да носиш името си с гордост.
И борбата вече започна. Трябва да хапваш точно тогава, когато не ти е до това. Да не пропускаме и следобедния сън - така омразната за всяко новородено социално животно следобедна дрямка. Следва борбата за още половин час пред телевизора или на детската площадка. И пак ядене в неподходящо време.
Някак неприемливо звучи да стоиш затворен и да се образоваш, когато навън други социални животни - набори - играят на Стражари и Апаши. И водиш поредната борба със себе си - да тропаш с крак и да се тръшкаш или да си останеш образец за "примерно социално животно".
Искаш да имаш същото камионче като на Пешо, но татко ти не е на същия пост, на който се подвизава Пешовия татко. И с камиончето се размина, и с марковите дънки, и с компютъра, и с конструктора, но... в случая борбата не прави парата.
Внезапно осъзнаваш, че си станал едно голямо социално животно, което създава социални контакти и трупа социален опит. И докато се обърнеш, разбираш, че е дошъл моментът, в който получаваш "свободата си".
И тогава започва същинската борба! Свободен си да избираш с какво да изкарваш хляба си, с кого да живееш, кои да бъдат твои приятели или врагове... И отново ставаш зависим.... от свободата си.
***
Има нещо сбъркано в това пътуване от раждането до смъртта.
Вземаме най-важните решения в живота си именно тогава, когато сме най-неподготвени за това. Когато сме готови, с достатъчно натрупан опит да решим коя е правилната стъпка, която трябва да предприемем, вече е твърде късно, или нямаме сили за това. Отдавна сме станали роби на собствената си свобода.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thesocialanimal
Категория: Други
Прочетен: 32506
Постинги: 15
Коментари: 10
Гласове: 45
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930